Familie coaching

Wil jij de verbindende krachten binnen het gezin weer sterker maken?

Wil jij leven in een gezin waarin je plezier beleeft ?

Gedrag is volkomen logisch

Herken jij als moeder dat

je je onzeker voelt?

je niet meer goed weet wat je kan doen om je kind te helpen?

je overbelast bent en dat de druk je te veel wordt?

je je zorgen maakt over de ontwikkeling van je kind?

je je ongelukkig voelt omdat het niet zo gaat als dat je had gehoopt?

er constant spanningen zijn in jouw (samengesteld)gezin?

je vastloopt en steeds tegen dezelfde dingen aanloopt?

je het lastig vindt om het gedrag van je kind te begrijpen?

Gedurende mijn werkzaamheden  in het onderwijs heb ik veel ervaring opgedaan met kinderen en ouders. Het viel mij op dat er steeds minder aandacht is voor dingen die naar mijn inziens het meest belangrijk zijn. Namelijk dat je blij bent met wie je bent en wat je doet en dat JIJ er mag zijn op je eigen unieke manier. De maatschappij van tegenwoordig is en gaat zo snel. Iedereen is gehaast en heeft het druk. De tijd nemen om bij jezelf stil te staan en bij een ander lukt vaak niet.

Werken aan een gezonde mindset

Een gezonde mindset en het snappen van gevoelens en emoties kan het het verschil maken in je leven. We worden snel blootgesteld aan verwachtingen van de maatschappij. We willen vooral presteren en daardoor is een grotere kans dat je van jezelf en je kernwaarden verwijderd raakt. En dus ook als gezin.

Hoe fijn zou het zijn als er iemand neutraal met je mee kijkt, gewoon zonder oordeel en zonder vooraf gemaakte label. Hoe fijn zou het zijn als het gedrag van jou en je kind in kaart wordt gebracht waardoor gedrag in eens volkomen logisch kan worden en dat er misschien wel ineens puzzelstukjes op hun plek kunnen vallen.

“De mindset die ouders nu hebben, heeft hoe dan ook invloed op de mindset die hun kinderen later hebben.”

Merk je aan je kind

Dat hij vaak boos of gefrustreerd is?

hij minder ontspannen is en minder vrolijk?

dat hij niet zichzelf kan zijn?

dat hij onzeker is en niet lekker in zijn vel zit?

dat hij in situaties beland die eigenlijk niet nodig zijn?

Niet tot leren komt terwijl je het gevoel hebt dat er meer in zit?

Kinderen zijn 100% loyaal aan hun ouders. Kinderen zijn de beste en meest pure spiegels die er zijn en kinderen weten heel goed wat ze moeten doen om jouw gevoelige snaar te raken. Kinderen hebben hun antennes nog volledig open staan. Waardoor ze jou als ouder vaak al aanvoelen zonder dat jij daar maar iets voor hoeft te doen. Soms is dit als ouder lastig te vertalen en begrijp je niet waarom je kind bepaalt gedrag laat zien. Dit kan heel frustrerend zijn en verdrietig! Je bent naar allerlei informatie en redenen op zoek om maar te begrijpen waarom je kind dit gedrag laat zien.

“In staat zijn om te durven kijken naar je eigen gedrag, daar zit de uitdaging.”

Zou jij als moeder niets liever willen dan:

zelfverzekerd zijn

vrijheid, ontspanning en energie 

balans en harmonie voor jou en je kind(eren)

Ontelbare puzzelstukjes op hun plek vallen

verbinding met jezelf en je gezin 

een doorbraak waardoor jullie elkaar begrijpen en het gezin kunnen zijn die je graag wilt zijn.

Zelf ervaarde ik meerdere malen als familiesystemen met elkaar verwikkeld raakte. Vanuit mijn persoonlijke en professionele ervaring wil ik graag mijn levenslessen doorgeven aan ouders en kinderen.

Ruim 17 jaar ervaring in het onderwijs

Mijn kracht ligt in mijn vele jaren ervaring als leerkracht in het basisonderwijs,

MOEDER VAN EEN TWEELING WAARVAN EEN ZOON MET AUTISME.

Moeder van een tweeling, waarvan een zoon met autisme

Als ervaringsdeskundige op het gebied van ouderschap waarbij je voortdurend op zoek bent naar antwoorden en begrip. Ik ben moeder van een tweeling die geboren zijn na een zwangerschap van een vierling. Mijn zoon heeft al wel vrij vroeg in zijn leven het label autisme gekregen. Nog steeds ben ik altijd aan het kijken hoe ik hem het beste kan helpen en hoe ik kan zorgen dat hij zich het fijnst en prettigst voelt. Dit is een hele zoektocht geweest en soms nog steeds.

Anders naar gedrag leren kijken

Door deze zoektocht heb ik ook heel erg geleerd om anders naar gedrag te kijken. Ik heb ook vooral geleerd naar mijn eigen gedrag te kijken als moeder. Ik weet als geen ander hoe het is om in een samengesteld gezin te leven. 

Schermafbeelding-2019-12-20-om-11.07.38

 

WIL JIJ GRAAG ONTSPANNEN EN PLEZIER BELEVEN IN JE GEZIN

ALS OUDER KRIJG JE ELKE DAG CADEAUTJES VAN JE KIND. JE MOET ZE WILLEN OPENEN

VRAAGSTUKKEN? IK PUZZEL GRAAG MET JE MEE!

AANPAK /WAT MAAKT MIJ UNIEK ALS COACH

 

Samen aan de slag

Vind jij het ook altijd zo fijn om te weten waar je aan toe bent? En wat je kunt verwachten? Dit is een voorbeeld hoe erg  we in ons hoofd zitten in plaats van ons lijf. Maar hey … ik  snap je haha.

Kennismaking

Als je besluit om als gezin met mij aan de slag te willen dan gaan we eerst met elkaar kennis maken door middel van een gesprek. Hierin gaan we kijken welke vraagstukken er spelen. Ik maak dan een inschatting wat ik denk wat we nodig hebben om samen dit vraagstuk te gaan onderzoeken.  

 

Ik wil graag met je kennismaken

Advies op maat

Daarna kijken we of het ons een goed idee lijkt om samen aan de slag te gaan en hoeveel sessies ik denk daarvoor nodig te hebben. Het is altijd een traject op maat.

Vervolgens kan het zijn dat ik een aantal sessies met jullie als ouder alleen zal doen om met jullie samen te onderzoeken en misschien ook wat tips en tools te geven om te gaan met het vraagstuk van je kind. We brengen samen het gedrag in kaart!!

Nadat we verschillende invalshoeken hebben gehad wordt de puzzel steeds completer ga ik vanuit. Daarnaast is het ook mogelijk dat ik een aantal sessies doe met je kind alleen om je kind te helpen bij zijn vraagstukken.

Ook is het mogelijk dat ik een aantal keer met moeder en kind of ouders en kind een aantal dingen ga doen om te zorgen dat de verbinding en begrip wordt hersteld.

Ik wil een advies op maat

Aan de slag

En dan gaan we aan de slag!! Yess je hebt jezelf en je gezin een prachtig cadeau gegeven namelijk een gezin zijn waarin iedereen kan zijn wie hij wil zijn.  Een gezin waarin jij je vrij voelt om je eigen keuzes te maken! Bewust en begripvol. 

Dit wil ik!

samen puzzelen

Mijn aanpak

Vraagstukken

We noemen het gedrag van een kind dat we niet fijn vinden vaak een probleem. Maar ik zie het liever als vraagstukken.

Het kind vraagt om een hele logische reden om deze aandacht. De vraag is wat de behoefte is onder dit gedrag. 

Dit heb ik nodig!

VRAAGSTUKKEN? IK PUZZEL GRAAG MET JE MEE!

De problemen waar je vaak tegen aan loopt als gezin zijn eigenlijk geen problemen maar vraagstukken En door deze vraagstukken samen te onderzoeken en te ont dekken wat de aanleiding is van deze vraagstukken kun je uiteindelijk puzzelstukjes op hun plek leggen. Waardoor gedrag wordt begrepen en erkent. Hierdoor kan het rusten en kan iedereen zijn wie hij of zij graag wil zijn.

Partners in crime

Samen nieuwsgierig zijn en onderzoeken we de ondertiteling van het gedrag wat voor nu even onbegrijpelijk lijkt. Waar we nu even lastig grip op kunnen krijgen. Zie het als een reis waarin we opnieuw gaan ontdekken en verwonderen. Jij, je kind en ik zijn een gouden driehoek. 

Dit heb ik nodig!

Gedrag in kaart

Als we helder hebben welke vraagstukken we centraal zetten in het traject gaan we het gedrag in kaart brengen met behulp van verschillende tools en activiteiten. Samen gaan we op een speelse, creatieve en actieve manier aan de slag. 

Dit heb ik nodig!

Je kind is je allerbeste coach die er bestaat! Je kind spiegelt en ouders ook andersom. Hier juist kijken wat je raakt is de uitdaging om grip te krijgen op hetgeen wat je het allerliefste wil. En dat is een gezin zijn die met elkaar in verbinding staat. Die elkaar begrijpt, hoor en ziet.

Nieuwe besluiten

Omdat bijna 95% van onze gedachten onbewust zijn is het al heel fijn als we door het onderzoeken van de vraagstukken en het vertalen van het gedrag meer bewust worden van onze patronen. Doordat we deze patronen inzichtelijk gaan maken en daar helpende besluiten tegenover gaan zetten krijg je uiteindelijk een ander resultaat. Voordat je nieuwe besluiten kunt nemen moeten we ons eerst bewust worden van onze oude besluiten. 

Dit heb ik nodig!

Durf de keuzes te maken om het gezin te zijn die jullie graag willen zijn. Sta het jezelf toe om anders naar het gedrag van je kind te kijken en wees daarbij ook bereid om zelf in de spiegel te kijken.

Wat levert het ons op?

Hoe fijn zou het zijn als jullie als gezin zelfverzekerd in het leven kunnen staan. Je jouw kinderen kunt helpen hun angsten te overwinnen en tegelijkertijd ook die van jezelf. Dat jullie een gezin zijn die in zichzelf geloven. Ontspannen, energiek en blij met wie jullie zijn. Leven vanuit vertrouwen en wetende wat jullie kwaliteiten en talenten zijn als gezin. Een gezin waar een fijne sfeer heerst en waar de focus ligt op verbinding. Dat er perspectief geboden wordt voor de momenten waarop jullie het even moeilijk hebben als gezin. Inzichten waarmee je daadwerkelijk iets kunt veranderen en praktisch aan de slag kunt.

Familie coaching

Iedereen loopt wel eens vast in zijn leven en kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Ervaar jij onzekerheid, onrust, spanning, eenzaamheid , frustratie of vermoeidheid dan kan ik je helpen om door middel van inzicht en reflectie meer harmonie en balans in je leven te creëren. Als coach ben ik op gericht om je bewustzijn te vergroten en de verbinding te maken met wie je werkelijk wilt zijn.

Kinder coaching

Het opvoeden van jouw kinderen gaat niet vanzelf. Tijdens het opvoed proces kan je veel drempels tegen komen rondom het gedrag en de ontwikkeling van jouw kind. Dit kan veel verdriet, onbegrip en spanning op leveren. Gedrag is volkomen logisch en probeert ons een verhaal te vertellen. Onder elk gedrag ligt een behoefte. Zodra deze gezien wordt kan er begrip voor in de plaats komen en dus meer rust en balans in het gezin.

Alles wat je nodig hebt is in jezelf geloven

Hoe gaat de coaching in zijn werk?

Na ons eerste contact, via telefoon of mail, stuur ik je een vragenlijst. Vervolgens nodig ik je uit voor een kosteloos intakegesprek. Met behulp van de vragenlijst brengen we de hulpvraag in kaart. Als je besluit om gebruik te maken van mijn coaching dan maak ik een voorstel voor een persoonlijk traject op maat.

Wat zijn de kosten

Het traject wordt opgedeeld in sessies. De hoeveelheid sessies is afhankelijk van de hulpvraag. Het tarief voor een sessie is 65 euro per uur. Het traject wordt afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. Dit verwerk ik in een voorstel en stuur ik via de mail. Na goedkeuring start het traject.

Wil jij meer rust binnen de familie? Aarzel niet om contact met mij op te nemen. Samen werken we aan een oplossing!

Kinderen hebben het nodig om te leren hoe ze met emoties en gevoelens omgaan, net zoals ze moeten leren zwemmen en fietsen.