Over Eliza

Ik ben Eliza Koeijvoets en ik ben moeder van een samengesteld gezin met een tweeling (13) en een bonuszoon (8). Wij wonen in het mooie dorp Peize in Drenthe. Voorheen heb ik altijd in de veelzijdige stad Groningen gewoond. Het is in Peize nu zo fijn dat ik hier maar de deur uit hoef te stappen om direct in de natuur te zijn en lekker te wandelen.

In 2018 startte ik mijn eigen praktijk in familie coaching. Vanuit mijn persoonlijke en professionele ervaring als moeder, leerkracht en coach, wil ik nu mijn levenslessen en ervaring doorgeven.

Onderwijs

Tijdens mijn werk in het onderwijs viel het mij op dat er steeds minder tijd is voor de dingen die naar mijns inziens het meest belangrijk zijn. Namelijk dat je blij bent met wie je bent en wat je doet en dat JIJ er mag zijn op je eigen unieke manier. De maatschappij van tegenwoordig gaat zo snel. Iedereen is gehaast en heeft het druk. De tijd nemen om bij jezelf stil te staan en bij een ander lukt vaak niet. Terwijl ieder mens verbinding nodig heeft. Verbinding met zichzelf en de omgeving. Dat is de reden waarom ik coach ben geworden. Om mensen te helpen in dit proces. Ik steun je in jouw proces en help je waar nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

Ouders

Al gauw kwam ik erachter dat ik behalve kinderen, vooral ook de ouders coach en dus ging ik van kinder- naar familie coaching. Vervolgens kwamen er vooral werkende moeders op mijn pad. Toen ben ik mij steeds meer gaan richten op coaching voor mensen die willen leven vanuit hun hartverlangen. Daar volgde een verdere specialisatie uit richting burn-out coaching.

Kortom; ik word er gewoon heel blij van als ik mensen weer kan laten sprankelen, blij zijn en vol zelfvertrouwen weer hun leven tegemoet gaan. Zelf ervaarde ik meerdere malen wat er gebeurt als je leven wordt overgenomen door leven onder zware stress. De zwangerschap, twee acute reuma aanvallen. Maar ook de scheiding van de vader van mijn kinderen. Dat zijn allemaal momenten waarop ik dacht dat ik het nodig had mijn gevoel op een lager pitje te zetten en te leven vanuit een overlevingsmechanisme.

Perfectionisme en controle is toen de overhand gaan nemen. Dit heeft mijn leven jarenlang beïnvloed. Wat zich uitte op mijn werk, relatie, vriendschappen en gezin. Ik was zo bezig af te stemmen op alles en iedereen om maar de kritiek te voorkomen waar ik zo bang voor was. Ik kon maar niet accepteren dat mijn lijf niet meer meewerkte! Ik was nog zo jong en zat ineens in een rolstoel en kon niets meer.

“Ik kwam in een rolstoel terecht terwijl ik twee wandelende baby’s in huis had.”

Ondertussen had ik ook 2 kinderen van nog maar amper een jaar rondkruipen. Mijn hoofd wilde hele andere dingen dan mijn lijf! Dit accepteren was ontzettend moeilijk en dat was ook een heel proces. Als ik toen had geweten wat ik nu allemaal heb geleerd, was ik vast en zeker sneller tot het besef gekomen wat ik ECHT nodig had om mijn leven weer op te kunnen pakken. Maar in plaats daarvan heb ik heel lang geprobeerd alles zelf op te lossen. Ik wilde die sterke vrouw zijn die niet zomaar opgaf!

Coach

Als coach ben ik erop gericht de verbindende krachten in jezelf en je leven weer sterker te maken. Daadwerkelijk voelen wat datgeen is wat echt bij je past en je helpt om weer de regie terug te krijgen over je eigen leven. Daar waar je vastloopt in je leven geef ik je graag praktische tools en handvatten waarmee je je nog beter voelt dan voor de burn-out of stress klachten.

Ik kan mij heel goed voorstellen dat er heel veel mensen zijn die het lastig vinden om de balans te houden in relatie, gezin en werk. Tegenwoordig zijn er veel ballen die we hoog willen houden. Met mijn eigen levens- en werkervaring en opleidingen kan ik jou de juiste tools en inzichten bieden om weer grip te krijgen op je leven.

Verder ben ik je spiegel die je helpt dieper in je onderbewustzijn te komen. Je wakker te schudden, bewust te maken, dat je dingen doet die je doet. Ik help je je shit een plek te geven, te begrijpen en de dingen waar je last van hebt. En van meerdere kanten te bekijken. Ik ben je helicopter. Dingen bekijken van verschillende kanten. Met mijn tools.

Concreet bied ik deze hulp in de vorm van stress & burn-out coaching en familieopstellingen. Benieuwd naar mijn aanpak? Lees van verder:

Leuke weetjes over mij

 • Ik ben graag in de natuur en houd van wandelen
 • Ik kan erg genieten van weekendjes weg met het gezin
 • Lekker uit eten gaan, terrasje pikken
 • Op het strand voel ik me echt een vrije vogel. Liefst zon, zee en strand vakanties
 • Ik ben een echte chaoot dat kan ik nu zien als iets positiefs. Het positieve kenmerk van een chaoot is dat ik niet in kaders denk
 • Mijn lievelingsdieren zijn de pauw en olifant
 • Ik hou van feestelijk dineren
 • Ook houd ik van vele uurtjes relaxen, jacuzzi, sauna, op de bank hangen met een tijdschrift
 • Ik ben niet zo van tv kijken, meer podcasts luisteren
 • Ik lees nooit in één boek tegelijk en lees een boek dan altijd van achter naar voren
 • Ben gek op het theater, heb zelfs een theateropleiding gedaan van 5 jaar
 • Spiritueel, niet zweverig maar down to earth
 • Vanaf mijn 16e geïnteresseerd in voeding en gezondheid en daar kun je me dan ook alles over vragen
 • Mijn horoscoop is Tweelingen, ik ben moeder van een tweeling, mijn ouders zijn tweeling, dus ik heb wel iets met Tweeling
 • Ben dol op de menselijke puzzel
 • 17+ jaar ervaring voor de klas
 • Ik vind Malibu cola erg lekker
burn out groningen