Regressietherapie in Groningen & Drenthe

Altijd in de buurt of bij jou thuis

Regressietherapie

Wil jij geholpen worden bij het verwerken van emoties, angst en pijn om ze vervolgens los te laten? Contact maken met in het onbewuste gelegen patronen die van invloed zijn op welzijn, prestaties, emoties en relaties? Dan is regressietherapie een effectieve methode.

Eliza helpt je als expert in regressietherapie graag verder in Groningen of Drenthe! Dat kan in de praktijk in Peize of gewoon bij jou op locatie. Wat jij fijn vindt. 

Krijg inzicht in het ontstaan van jouw belemmerende overtuigingen

Wat is regressietherapie?

regressietherapie groningen drenthe

Regressietherapie is een therapeutische methode die je helpt om jezelf weer de regie te laten pakken voor je eigen behoeftes en eigen leven. Door deze specifieke therapievorm word je je bewust van het ontstaan van jouw belemmerende overtuigingen en beperkende ideeën. De therapie stelt je in staat contact te maken met de onverwerkte ervaringen en vastgezette emoties, waarna de traumaverwerking (het helingsproces) kan beginnen.

Het doel van regressietherapie is om te kunnen leven vanuit vertrouwen en de emoties die angst, pijn of verdriet oproepen te kunnen doorvoelen. Het pakt het probleem aan bij de kern. Niet eindeloos praten over, maar vanuit je onderbewustzijn voor blijvend resultaat.

Deze vorm van therapie is voor de mensen die zich open willen stellen en verantwoordelijkheid willen nemen voor zijn/ haar eigen persoonlijke groei en ontwikkeling.

Hierdoor kan er inzicht ontstaan in de onderliggende oorzaken van problemen en kunnen er stappen worden gezet om deze op te lossen of te verbeteren. Dit kan leiden tot een betere relaties, meer innerlijke rust, balans en meer effectiviteit en succes in werk of andere aspecten van het leven.

Soorten Regressietherapie

Regressie innerlijke kindsdelen

Door contact te maken met het gekwetste en overlevingskind in jezelf, inzicht te krijgen waarom dit ontstaan is en wat je anders had kunnen doen, kan dit patroon doorbroken worden. Het kind zal dan ook emotioneel volwassen worden. Aan het einde van de sessie zul je ervaren hoe het voelt om de verloren kwaliteit van het kind terug te ontvangen in je lichaam. Deze sessie helpt je om dit in het dagelijkse leven vanuit je kern te voelen en dus trouw aan te blijven. Het helpt je om van binnenuit te laten handelen met eigen - waarde ! Vanuit jouw eigen kern.

Deze sessie kan zowel in de praktijk als in de natuur plaatsvinden. Hierbij kijken we wat het beste past bij jou.

Regressie in de natuur

Aan de hand van een stil leven, met dingen uit de natuur, omtrent jouw verlangen en datgeen wat je tegenhoudt, gaan we terug in je onderbewuste met een regressie om te voelen waar de blokkades zitten. Je gaat heel gericht vanuit je lichaamsbewustzijn voelen waar je in de toekomst ja tegen zegt en waar je nee tegen zegt. Deze vorm van therapie helpt je om een patroon te doorbreken en nieuwe besluiten te belichamen. Doordat je vanuit de lading die je voelt bij het stil leven terug gaat naar het allereerste moment wanneer je dat ook hebt gevoeld kom je uit bij de oorsprong. Hier vind de regressie plaats.

Vervolgens gaan we lichaamsgericht werken en kijken we wat er nodig is om de lading mee te nemen naar het hier en nu. Dat wat je niet meer dient laten we achter. Door hier bewust te worden van hetgeen wat je jezelf mag geven, kan je dit deel in jezelf ontladen en helen. Ik help je als begeleider om deze patronen te herkennen en te begrijpen. Hierdoor krijgen we helder waar je naar verlangt. 

Regressietherapie verbetert de relatie met jezelf & met anderen

Wanneer zet je regressietherapie in?

Regressie therapie werkt het prettigst in een 1 op 1 setting. Het wordt vaak ingezet bij de volgende vraagstukken of problemen:

  • Vastzitten in bepaalde patronen: wanneer je voelt dat je vastzit in bepaalde patronen die je belemmeren of wanneer je bijvoorbeeld moeite hebt met zelfacceptatie. Of wanneer je merkt dat je om een bepaalde reden steeds vastloopt. 
  • Relatieproblemen: Regressie kan dan helpen bij het begrijpen van de verborgen traumasporen, waardoor een bepaald mechanisme of overlevingspatroon wordt geactiveerd. Relaties hebben vaak de oorsprong in de hechting met de ouders. Kunnen terughalen welke lading daar nog op zit en dat achter je kunnen laten om vervolgens met nieuwe besluiten en energie in het hier en nu verbonden relaties aan te gaan. Vanuit vertrouwen. 
  • Verheldering van belemmerende overtuigingen: wanneer je opgroeit doe je bepaalde ervaringen op en deze ervaringen zijn lagen op je bewustzijn. Deze lagen werken niet altijd in je voordeel. Het terug beleven van bepaalde ervaringen kan je eigen werkelijkheid doen veranderen waardoor je jouw eigen leven totaal kunt transformeren. Je hebt een gedachte, je bent ze niet. Het verankeren van jouw eigen helpende overtuigingen is wat je kunt doen met regressie. 
  • Stress & burn-out klachten: Regressie is ook een effectieve manier om de onderliggende oorzaken van stress of een burn-out bloot te leggen. Doordat je helder krijgt welke gebeurtenissen in het verleden zoveel impact op je hebben gehad en nu nog dagelijks je leven beïnvloeden, kunnen we dit als uitgangspunt gebruiken voor duurzame verandering. Op die manier zorgen we ervoor dat je de oorzaak van stress of een burn-out effectief aanpakt, waardoor je duurzaam herstelt.
regressietherapie eliza koeijvoets

Regressietherapie in Groningen & Drenthe

In mijn praktijk of op jouw (werk)locatie

Wil jij graag een regressie sessie ervaren? Dan help ik je graag verder! Ik bied regressietherapie aan bij jou op locatie in Groningen of Drenthe, maar ontvang je ook graag in mijn praktijk in Peize.

Om te kijken of regressietherapie de beste methode is voor jouw behoefte, bied ik een gratis kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit vrijblijvende gesprek krijg ik een beter beeld van jouw behoefte en krijg jij een goed beeld van mijn aanpak en mijzelf als coach. Vanuit daar kun je beslissen of je graag aan de slag wilt! 

Een gratis kennismakingsgesprek plannen? Of heb je vragen over de regressietherapie? Ik help je graag verder! Stuur gerust een appje of mailtje, bel naar 06 4123 7334 of vul het contactformulier in. Ik laat je graag zien wat regressietherapie voor jou kan betekenen!